Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Express

 

Με αφορμή την χθεσινή ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών που ταξίδευαν από Μυτιλήνη και Λήμνο προς Καβάλα λόγω βλάβης του πλοίο «ΛΗΜΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» που δρομολόγια του επιδοτεί το Ελληνικό κράτος, ο Νίκος Σηφουνάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Περισσότεροι από 1500 πολίτες που είχαν επιλέξει τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο οι περισσότεροι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, βίωσαν χθες τη «νησιωτική πολιτική» που ο Υπουργός Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλης Παυλίδης με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού έχει εφαρμόσει στο Αρχιπέλαγος μας. Με 35χρονα γερασμένα σκαριά που αδρά επιδοτούνται από το Ελληνικό κράτος, δεν γίνεται ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός δεν μπορούν καν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των νησιωτών για σύνδεση τους με την άλλη Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας που εσιώπησαν είναι όλοι υπόλογοι για την εγκατάλειψη του σχεδίου ανάπτυξης της ενδοεπικοινωνίας στο Αιγαίο με το χτίσιμο νέων καραβιών που θα έλυναν άμεσα τα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας και το οποίο είχε ολοκληρωθεί επί Υπουργείας μου στο Υπουργείο Αιγαίου. Αντί αυτών επέλεξαν τα 35χρονα καράβια και τα προβλήματα τους. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα επιλέξει και ο Ελληνικός λαός. Ανάμεσα στην απομόνωση του Παυλίδη και της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύγχρονα και καινούργια καράβια. Για θαλάσσιες συγκοινωνίες που αξίζουν στους νησιώτες και στους επισκέπτες των νησιών.».

Επίσης ο κ. Σηφουνάκης, σχολιάζοντας την ακριβοπληρωμένη από το Υπουργείο Αιγαίου προεκλογική καμπάνια του Αριστοτέλη Παυλίδη στον Αθηναϊκό τύπο σημείωσε: «Ο κ. Παυλίδης που απαξίωσε το Υπουργείο Αιγαίου μετατρέποντας το σε Υπουργείο του οποίου οι υπάλληλοι απήργησαν ώστε επιτέλους να δουλέψουν κι ενώ επίσημα άρχισε η προεκλογική εκστρατεία δημοσιεύει καταχωρήσεις με τα πεπραγμένα του. Μαζί με φωτογραφίες από την εκλογική του περιφέρεια, τα Δωδεκάνησα στους ψηφοφόρους των οποίων και απευθύνεται.
Χωρίς να παραβλέπουμε τη σκανδαλώδη πρακτική του κ. Παυλίδη να κάνει προεκλογική εκστρατεία με έξοδα του Ελληνικού λαού αξίζει κανείς να αναφερθεί σε ανύπαρκτα πράγματα που ο κ. Παυλίδης παρουσιάζει ως έργο του όπως το ανύπαρκτο «συντονιστικό συμβούλιο του Αιγαίου», ή τα έργα σε 44 νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που όχι μόνο δεν προγραμματίσθηκαν ακόμα αλλά και τα χρήματα χάνονται λόγω εκπνοής της περιόδου του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Τέλος, άξιο λόγου είναι το πρόγραμμα μεταφοράς νερού στα νησιά κύρια του νοτίου Αιγαίου που παρουσιάζει ως έργο του. Τούτο γίνεται από το 1987 δηλαδή εδώ και 20 χρόνια!
Ο λαός της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ξέρει. Τι ήταν το Υπουργείο Αιγαίου στο διάστημα 2000 – 2004. Ένα πολυυπουργείο κοντά σε κάθε νησιώτη και σε κάθε φορέα του Αιγαίου και ιδιαίτερα του νομού Λέσβου. Πώς κατάντησε το ξέρουμε επίσης όλοι. Άβατο, ανοικτό μόνο στον στενό πυρήνα των Υπουργικών φίλων ικανό να χρηματοδοτήσει την Υπουργική προεκλογική καμπάνια».